NAJVEĆE AFFILIATE MARKETING POGREŠKE

Najveće Affiliate Marketing Pogreške

Želite li dobiti besplatne informacije o tome kako početi sa zaradom preko interneta?

DA!                                NE!

Najveće affiliate marketing pogreške koje čine novi affiliate marketeri tema je današnjeg članka. Članka, u kojemu ću Vam objasniti koje su to 2 najveće pogreške

koje možete na početku svog affiliate marketing posla učiniti. Zapamtite da su ovo 2 najveće pogreške koje početnici čine, ali svakako nisu i jedine dvije.

Postoji ih mnogo više. Također, imajte na umu da pogreške znaju činiti i iskusni affiliate marketeri. To je, rekao bih, sastavni dio procesa budući da nitko nije savršen niti imun na pogreške.

NAJVEĆE AFFILIATE MARKETING POGREŠKE

Najveće Affiliate Marketing Pogreške

 

1.) Previše kampanja

Najčešća pogreška koju početnici u affiliate marketingu uobičajeno čine jest odabir previše kampanja. Rekao bih da je to sasvim normalno, budući da je u ljudskoj prirodi da kada otkrije nešto novo, želi to što prije multiplicirati.

Ako s prvom kampanjom krene prodaja, odmah ćete htjeti pokrenuti i drugu kampanju ili isprobati drugu nišu. Ako pak s prvom kampanjom ne budete imali prodaja, odustat ćete od iste i tražiti novu. Molim Vas da pokušate razumjeti kako je taj put potpuno pogrešan.

Odlučite li krenuti njime, nećete se dobro provesti i postoji vrlo velika vjerojatnost da ćete neuspješno završiti svoju tek započetu karijeru affiliate marketera. Morate znati kako prodavati nije lako.

Postoji realna opasnost da si natovarite ogromne obveze koje nećete stići obavljati na vrijeme. Naime, za uspješno odrađivanje affiliate marketing kampanje potreban je malo duži vremenski period i poprilična doza iskustva.Kako biste cijeli proces još bolje shvatili preporučujem da pročitate članak affiliate marketing savjeti za početnike.

2.) Premalo kampanja

Pazite da Vam se ne desi da zaglavite sa premalo kampanja, što je također pogreška koju mnogi affiliate marketeri čine. Nemojte se kao pijan plota držati jedne ili dvije kampanje, neovisno o tome da li su uspješne ili neuspješne. A posebno pripazite na to da ne držite sva jaja u istoj košari.

Što ćete ako imate dvije uspješne kampanje i odjednom obje prestanu biti uspješne? A to se, vjerujte mi, itekako dešava. Morate biti spremni na sve. Za razumijevanje i uspjeh u affiliate marketingu potrebno je jako mnogo vremena, istraživanja, eksperimentiranja, isprobavanja raznih marketinških alata, trikova i tehnika dok se ne usavršite.

Nemojte očajavati ako Vam neka kampanja ne uspije. To je potpuno normalno, jer većina affiliate marketera ima prosjek uspješnih kampanja od tek nekih oko 10 %. Naravno, kao i u svakom poslu, netko će imati više, a netko nešto manje uspjeha.

Testirajte, testirajte, pa opet testirajte…

Podijeljena su mišljenja oko toga koliko treba testirati pojedinu affiliate kampanju. Dok neki tvrde da je dovoljno tjedan dana, drugi jedan mjesec, a treći 3 mjeseca, moje skromno osobno mišljenje jest da je minimalan rok za procjenu uspješnosti kampanje između 2-3 mjeseca. Sve ispod 2 mjeseca je jednostavno premalo vremena da bi se kampanja proglasila uspješnom, odnosno neuspješnom.

Autoresponder

Autoresponder je nezaobilazan alat svakog affiliate marketera. Međutim, mnogi affiliate marketeri griješe te ga koriste prekratak vremenski period i na potpuno neprikladan način. Prateće poruke koje ćete slati Vašim email pretplatnicima trebali biste podesiti tako da ih šaljete u trajanju od minimalno tri mjeseca, ali ne svakodnevno.  

Meni se osobno ovo na prvu činilo kao ludost jer sam razmišljao na način pa tko će kupiti nešto nakon dva ili tri mjeseca email poruka? Pa odjaviti će se s liste nakon nekoliko email poruka i označiti me kao spamera…

Razmišljao sam dalje: Ako se čitatelj pretplatio na moj newsletter i ako je zainteresiran za kupovinu proizvoda, znači da mu je proizvod koji sam mu ponudio 

potreban , te da će ga kupiti odmah ili nikad. Međutim, u praksi se moje razmišljanje pokazalo potpuno pogrešnim, budući da zainteresirani korisnici doista prate Vaše email poruke i na kupnju se odlučuju tek nakon određenog vremenskog perioda kada ih doista uspijete uvjeriti da je ono što im nudite prava stvar za njih.

Drugim riječima, na kupnju se odlučuju tek kada steknu povjerenje u Vas. Budete li iskreni i pošteni, tim kupcima u budućnosti možete ponuditi i neke druge proizvode za prodaju koje ćete promovirati jer će sada već imati povjerenja u Vas.

Zbog toga je od izuzetne važnosti da nudite samo kvalitetne affiliate proizvode jer ne želite jednom pretplatniku prodati samo jedan proizvod, a potom ga zanemariti u potpunosti. Znate kako se kaže: “Zadovoljan kupac je najbolji kupac“. Nemojte to nikada smetnuti s uma.

Najveće Affiliate Marketing PogreÅ¡ke – Zaključak

Otkrio sam vam koje su to najveće affiliate marketing pogreške koje početnici, a i neki iskusniji affiliate marketeri čine. Na vama je sada da ih pokušate izbjegavati i da pronađete nekakvu zlatnu sredinu između previše i premalo affiliate kampanja.

Vrlo je teško ultimativno reći da trebate primjerice imati maksimalno 4 ili minimalno 2 kampanje. To ovisi upravo o Vama samima, jer svaki affiliate marketer je individualac i posao odrađuje onako kako njemu najbolje odgovara, odnosno koristi onaj način koji mu donosi najbolje rezultate.

Moj je savjet da je za potpunog početnika najbolje rješenje da koristi samo jednu jedinu kampanju. Zašto? Iz prostog razloga što će imati toliko posla da bi postavio tu jednu kampanju da mu ne bi smjelo pasti na pamet da krene u kreaciju sljedeće, sve dok se ne uvjeri da li prva kampanja funkcionira ili ne.

P.S. Želite li zarađivati $ 121 tjedno?
Pogledajte video…

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *