Affiliate Marketing Savjeti za Uspješne Marketere

Želite li dobiti besplatne informacije o tome kako početi sa zaradom preko interneta?

DA!                                NE!

Affiliate marketingom bavi se veliki broj ljudi, što nije nikakvo čudo s obzirom da affiliate marketing može biti izuzetan izvor prihoda. Affiliate marketing savjeti tema je o kojoj govorim u ovom članku. Donosim vam listu od 7 vrlo važnih savjeta kojih biste se trebali držati ako želite biti uspješan affiliate marketer.

Affiliate Marketing Savjeti

affiliate marketing savjeti

1.) Pouzdanost

Po mom mišljenju, najvažnija stvar u affiliate marketingu jest da budete pouzdani i iskreni. Naime, vrlo je važno da Vaši čitatelji imaju povjerenja u Vas i proizvode koje im preporučujete. Stoga, promovirajte samo kvalitetne proizvode za koje pouzdano znate da će i Vašim čitateljima biti korisni.

Ako budete promovirali proizvode u koje ni sami nemate povjerenja i niste ih nikada koristili, izgubit ćete njihovo povjerenje i više nikada ga nećete povratiti. Ako čitatelju preporučite kvalitetan proizvod i on bude zadovoljan s njim, postoji velika vjerojatnost da će on taj proizvod preporučiti svojim prijateljima, da će vam dati backlink, da će podijeliti link Vašeg bloga na društvenim mrežama itd.

2.) Transparentnost

Nemojte skrivati vaše affiliate linkove i affiliate programe koje koristite. Budite iskreni prema čitateljima i vidjet ćete da ćete postizati znatno bolje rezultate. Ako čitatelj stekne dojam da niste iskreni i da nešto skrivate od njega, budite sigurni da će od Vas kupiti eventualno jednom i nikada više.

A to ne želite zar ne? S druge strane, ako stekne povjerenje u Vas i bude zadovoljan kupovinom proizvoda kojega ste mu preporučili, postoji velika vjerojatnost da će u budućnosti opet kupiti nešto preko Vas.

3.) Upoznajte svoje čitatelje

Pod upoznajte ne mislim doslovno na fizičko upoznavanje da ne bi bilo zabune. Mislim na to da redovito provjeravate zašto čitatelji dolaze na Vaš blog, koje ključne riječi i pojmove upisuju da bi došli na vašu stranicu i sl. Na taj način doći ćete do saznanja koji affiliate proizvod im možete ponuditi na svojim stranicama. Malo ćete teže pronaći to na stranicama na hrvatskom jeziku, ali ne i nemoguće.

Badava vam najbolji mogući affiliate proizvod ako nema potražnje za njim. Uvijek pazite da koristite relevantne affiliate programe koji su usko vezani uz zanimanje čitatelja. Konkretno, ako uvidom u statistiku utvrdite da čitatelji  dolaze na Vaš blog upisujući ključni pojam “najbolji hrvatski hosting” nemojte im kao affiliate proizvod ponuditi ništa drugo osim upravo onoga što traže, a to je hosting.

4.) Budite korisni

Nabacivanje affiliate linkovima neće Vam donijeti ništa dobroga. Mnogi blogeri početnici uporno ponavljaju ovu pogrešku i kao da namjerno odbijaju shvatiti da ta metoda ne prolazi. Posebno je ovaj način “promoviranja” zastupljen na društvenim mrežama, Facebook pogotovo. Obratite malo pažnju, siguran sam da ste masu puta naletjeli na takve statuse na Facebooku.

Da li Vas to iritira? Da li ste ikada išta kupili od nekoga tko samo baci link za zid? Ako je Vaš odgovor na ova pitanja DA, onda Vam mora biti jasno da Vi tako ne smijete raditi. Affiliate marketing nije bogaćenje preko noći, morat ćete se malo potruditi ako želite zaraditi. Umjesto da samo okačite link na zid ili blog, napišite detaljnu recenziju proizvoda u koju ćete potom uvrstiti i Vaš affiliate link. Na ovaj način povećati ćete šanse za prodaju.

5.) Strpljenje

Imajte strpljenja i nemojte odustajati. Znam da mnogi žele ostvariti zaradu što je moguće prije, ali nažalost, to tako ne funkcionira. Affiliate marketing je dugotrajan proces ostvarivanja prihoda. Neki od affiliate programa nude čak doživotan izvor prihoda, dakle, nemate niti najmanji razlog za žurbu. Pametnim, strpljivim i upornim radom prihodi će se s vremenom povećavati. Budete li radili suprotno, vrlo ćete brzo odustati.

6.) Eksperimentirajte i testirajte

Ako uočite da vam prodaja određenog affiliate programa baš i ne ide, ne očajavajte. Pokušajte isprobati neki drugi affiliate program. Naravno, ne zaboravite voditi računa o tome da bude relevantan sadržaju Vašeg bloga ili web stranice. Znam da sam malo dosadan s ovim ponavljanjem o relevantnosti, ali to je za Vaše dobro. Bolje da to shvatite što je prije moguće.

7.) Educirajte se

Educiranje je vrlo važan korak. Kako u životu općenito, tako i u poslu, a posebice u internet poslu i affiliate marketingu. Nemojte biti lijeni, uložite vrijeme u vlastitiu edukaciju jer će Vam to uvelike pomoći u izgradnji internet posla. Vodite računa o tome da se ne “preeducirate”. Što mislim pod time? Jednostavno, nemojte čitati literaturu i gledati video materijale mjesec dana, bez da išta poduzmete.

Uzmimo za primjer da čitate neku eknjigu o zaradi na Facebooku. Pročitajte ju prvi puta od početka do kraja, s puno razumijevanja. Nakon toga, krenite ju čitati po drugi puta, idite poglavlje po poglavlje, te nakon svakog pročitanog poglavlja pokušajte odmah primijeniti savjete koje ste upravo čitali.

Zaključak 

Gore navedeni affiliate marketing savjeti, budete li ih se držali, zasigurno će Vam pomoći da postanete uspješan affiliate marketer. Najuspješniji svjetski affiliate marketing stručnjaci  ne mogu biti u krivu, njihovi rezultati govore sami za sebe.

P.S. Želite li zarađivati $ 121 tjedno?
Pogledajte video…

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *