affiliate mreže

Affiliate Mreže

Affiliate mreže, tema koja zaslužuje poseban tekst, iako ću u kasnijim postovima pojedinačno predstaviti nekoliko najpopularnijih affiliate mreža koje i sam koristim. Na internetu postoji zaista nevjerojatno veliki broj affiliate mreža i programa. Sve one u svojoj ponudi imaju mnoštvo affiliate programa kojima se možete priključiti i od promocije tih proizvoda ubirati sasvim dobar prihod. 

Naravno, svaka affiliate mreža ima zasebne uvjete korištenja tako da toplo preporučujem da dobro proučite TOS (Uvjete korištenja) prije negoli se upustite u rad. 

Kako funkcioniraju affiliate mreže? 

Affiliate mreža u načelu djeluje kao posrednik između prodavatelja i affiliate partnera. To je odlična stvar jer nama webmasterima omogućuje izuzetno lagan pronalazak affiliate programa u kojima želimo sudjelovati. Još jedan veliki plus jest činjenica da je pristup, tj. registracija na gotovo sve affiliate mreže potpuno besplatna.

Najpoznatije affiliate mreže

  • ClickBank
  • Affiliate Future
  • CPA Lead
  • Max Bounty
  • Pay Dot Com
  • Commission Junction
  • Link Share
  • Amazon

Clickbank affiliate mreža koju ja osobno preferiram i koristim već 2 godine. Počeo sam s njom od prvog dana i dan danas sam joj vjeran. Vrlo malo za sada koristim usluge drugih affiliate mreža. Međutim, kako sam se orijentirao na Clickbank, jednostavno nemam previše vremena da se bavim i drugim affiliate mrežama. Vjerojatno najpoznatija affiliate mreža na svijetu je Amazon.com.

Pretpostavljam da ste svi čuli za nju. Amazon je multinacionalna online komercijalna kompanija sa sjedištem u Seattleu, SAD te ujedno najveći online trgovac na malo sa gotovo tri puta većim prihodima od drugoplasiranog Staples, Inc. Kompanija je osnovana 1994. godine a webstranica Amazon.com svijetlo dana ugledala je godinu dana kasnije. Ime je dobila po rijeci Amazoni, a u početku je bila samo online knjižara, međutim vrlo brzo se proširila pa tako danas prodaje gotovo sve, od igle do lokomotive.

Odmah do Amazon.com po popularnosti je Commission Junction. Kompanija je osnovana 1998. godine. Prema wikipediji je najveća affiliate mreža u Sjevernoj Americi. Sjedište kompanije smješteno je u Santa Barbari. Vrlo su strogi u odnosu na Clickbank jer Vam u slučaju da ništa ne zaradite u nekoliko mjeseci jednostavno ukinu račun te se više ne možete registrirati sa iste e-mail adrese.

P.S. Doživotni pasivni prihod možete početi ostvarivati već danas ako kliknete na link s početka ove rečenice. Link će Vas odvesti na stranicu gdje ćete dobiti sve relevantne informacije direktno na Vaš e-mail. Bit će mi veliko zadovoljstvo pomoći Vam da ostvarite veliki uspjeh.

P.P.S. Lajkajte moju Facebook stranicu i komentirajte članak. Kontaktirajte me ako želite saznati više informacija o tome kako započeti vlastiti internacionalni biznis već danas.

 

P.P.P.S. Preuzmite poklon e-knjigu “Kako Postati Vrhunski Bloger”

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *