Google Plus postao druga najpopularnija društvena mreža

google plus Google Plus, prema Global Web Index web stranici, od prosinca 2012. godine postao je druga najpopularnija društvena mreža na Internetu. Prvo mjesto i dalje drži nedodirljivi Facebook, ali činjenica da je Google + prestigao Twitter na četvrtom i You Tube na trećem mjestu dovoljno govori o rastućem trendu popularnosti Google + društvene mreže.

Posebno valja istaknuti da je Google + pokrenut tek 28. lipnja 2011. godine što znači da je u samo godinu i pol dana uspio steći ogromnu popularnost. Prema posljednjim podacima (prosinac 2012). Google + broji 343 milijuna aktivnih korisnika, gotovo duplo manje od vodećeg Facebooka koji je na korak od 700 milijuna aktivnih korisnika.

 

Statistika popularnosti društvenih mreža za Prosinac 2012. godine

Google +

 

 

 

 

 

 

 

 

 

google plus

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

You Tube je na brojci nešto većoj od 300 milijuna, a Twitter je na 288 milijuna aktivnih korisnika. Od petog do osmog mjesta poredane su kineske društvene mreže, a TOP 10 zatvara LinkedIn sa više od 100 milijuna aktivnih korisnika.

Globalno, Facebook koristi 52 % Internet korisnika, Google + 25 %, You Tube i Twitter 21 %,a LinkedIn 8 %.

Google Plus Hrvatska

Nažalost, nisam uspio pronaći dostupne podatke za hrvatske korisnike interneta, ali definitivno je jasno da je iznimno mali broj Hrvata aktivan na Google + društvenoj mreži.

Vjerujem da će se to promijeniti u 2013. godini te da će se povećati broj Google + korisnika i na ovim našim prostorima. Ipak mi u svemu kaskamo za svijetom stoga nije nikakvo čudo da još nismo počeli koristiti Google +. Slično je bilo i s Facebookom, trebalo je nekih tri godine od njegova pokretanja da ga i mi počnemo koristiti.

Kako je krenulo, ne bih se začudio da Google + uskoro pretekne Facebook i postane najpopularnija društvena mreža na Internetu. Iz osobnog iskustva mogu reći da mi se Google + mnogo više sviđa od Facebooka. Na Facebooku sam registriran od 2006. godine, ali u posljednjih nekoliko mjeseci gotovo u potpunosti sam se “prešaltao” na Google +.

Rekao bih da sam se pomalo umorio od Facebooka i hrpe beskorisnih statusa koje tamo mogu vidjeti, a posebno me iritiraju neaktivne grupe i fan stranice te česte modifikacije od strane vrhuške Facebooka.

Pozivam sve vas koji pratite moj blog da mi se pridružite na Google + društvenoj mreži. Slobodno pozovite i svoje prijatelje sa Facebooka ili nekih drugih društvenih mreža. Ponekad nam promjena svima dobro dođe.

Internet Posao Google +

Bernard Matić Google +

Recite svoje mišljenje

Da li ste već korisnik Google + društvene mreže ili to tek namjeravate postati? Budite slobodni svoje mišljenje podijeliti u komentarima ispod članka.

Foto by cambodia4kidsorg. Used under Creative Commons License.

PODIJELI_BLOG_INTERNET-POSAO

Post By Bernard Matić (89 Posts)

Bernard Matić osnivač je, autor i urednik bloga Internet Posao. Cilj Internet Posao bloga je pomoći početnicima da se upoznaju s načinima zarade na internetu, te međusobna razmjena iskustava i informacija sa drugim blogerima. Bernardov osobni cilj je izgraditi internet posao do točke kada će mu to postati osnovni posao, a na najboljem je putu da to i ostvari. Ako Vam se sviđa Internet Posao blog možete se besplatno prijaviti na RSS Kanal kako biste redovito pratili nove članke. Također, ako želite, možete se sa Bernardom povezati na društvenim mrežama klikom na ikone.

Website: → Internet Posao

Connect

Comments

comments

Odgovori