kako izgraditi povjerenje i autoritet

Kako Izgraditi Povjerenje i Autoritet?

Kako izgraditi povjerenje i autoritet kod čitatelja jedna je od ključnih stvari u poslovanju na internetu, a koju svakako trebate postići ako mislite uspjeti na internetu.

Riječ je o nemalo zahtjevnom procesu koji može i hoće potrajati dosta vremena. 

U današnjem članku odlučio sam iznijeti svoje sedmogodišnje iskustvo u internet marketingu kako bih vam pomogao da steknete predoždbu o tome na što biste se trebali fokusirati, a sve u cilju ostvarivanja što uspješnijih rezultata.

Kako Izgraditi Povjerenje i Autoritet?

kako izgraditi povjerenje i autoritet

 

Članak sam podijelio na četiri, prema mom iskustvu najvažnija segmenta u cilju izgradnje povjerenja i autoriteta kod čitatelja. Krenimo redom…

1. Vaše ime (brand)

Ako želite postati uspješan bloger, i ne samo bloger, već općenito ako želite uspješno obavljati posao preko interneta nikako ne biste smjeli biti sebični i nikako se ne biste trebali pokušavati skrivati pod pseudonimima ili slično.

Istraživanja su potvrdila da ljudi preko interneta uglavnom kupuju od webmastera koji na svojim stranicama imaju jasno istaknute sekcije “O nama”, “Kontakt”, “Pravila Privatnosti”, “Uvjeti Korištenja” itd.

Vaš blog ili web stranica neka budu Vaš brand!

Za brendiranje možete koristiti naslov ili domenu bloga, ili vlastito ime i prezime, ovisno o tome što zapravo želite brendirati. Ako imate blog na engleskom jeziku, potrudite se da pronađete najkvalitetnije blogere iz Vaše niše koji nude uslugu guest postinga i svakako kod njih aplicirajte kao guest writter. Napišite nekoliko kvalitetnih članaka na nekom od najpopularnijih blogova kao guest writter odnosno gost pisac.

Osim toga, možete objaviti članak i na nekoj od popularnih web 2.0 stranica kao što su Squidoo ili Hub Pages, ili na nekom od direktorija članaka poput eZine ArticlesArticle City i mnogi drugi. Ovo su provjereno najbolji načini kako izgraditi povjerenje i autoritet na internetu.

2. Uvijek dostavite ono što obećavate

Bilo da je riječ o besplatnoj eknjizi, pluginu, odgovoru na pitanje ili pak plaćenom proizvodu, nastojte UVIJEK I ŠTO JE PRIJE MOGUĆE dostaviti korisnicima ono što su od Vas zatražili. Siguran sam da ni Vi ne volite čekati, zar ne?  Zašto biste onda to priuštili drugima?

Ako iz bilo kojeg razloga trenutačno nemate neki artikl na zalihi, povucite ga sa bloga, odnosno iz prodaje. Nemojte da Vam se desi kao meni nedavno kada sam za rođendanski poklon preko jedne web stranice naručio jedan kuhinjski aparat.

Naime, prodavatelj je jasno u uvjetima korištenja naveo da će aparat biti isporučen u roku od 1-3 radna dana. Pogađate, nije mi isporučen u zadanom roku, već me četvrti dan zvala gospođica iz korisničke službe da bi mi priopćila kako tog aparata trenutačno nemaju na zalihama i da ne znaju kada će ga opet imati!!!

Na moj upit iz kojeg razloga onda taj aparat  imaju u web shopu kao  raspoloživ, samo je “slijegala ramenima”. Kako sam imao još tjedan dana “fore” rekao sam joj da ću pričekati još taj jedan tjedan i da očekujem isporuku aparata u tom roku, u suprotnom ga ne moraju niti slati na moju adresu.

Prošla su već dva  tjedna, prošao je i rođendan osobe kojoj je poklon bio namijenjen, a od prodavatelja ni traga ni glasa. Danas sam ih odlučio nazvati te  sam  kratko i  jasno naznačio da pod hitno storniraju moju narudžbu jer mi ne pada na pamet platiti proizvod koji mi nije isporučen na vrijeme.

Gospođica je samo tiho prozborila “u redu gospodine”. Nije se čak udostojila niti  ispričati. Kakva poslovnost! Dobro pazite da se to i Vama ne bi dogodilo.

Dobar glas daleko se čuje, ali loš glas čuje se još dalje.

3. Gradite povjerenje

Ako na svom blogu prodajete neki od vlastitih proizvoda, trebali biste objaviti svjedočanstva zadovoljnih korisnika koji su već kupili proizvod kako biste na taj način dali do znanja ljudima da je netko prije njih već kupio proizvod i da je zadovoljan njime.

Jednostavno, ljubazno zamolite kupca da vam nakon nekog vremena u pisanom obliku javi povratnu informaciju o tome kako je zadovoljan proizvodom kojega

je kupio od Vas. Kada zaprimite reviziju proizvoda od strane kupca, opet ga zamolite za odobrenje da njegovo svjedočanstvo i njegove osobne podatke objavite na svom blogu ili web stranici. 

Nemojte objavljivati svjedočanstva korisnika od kojih ne dobijete pismeno odobrenjeOsim toga, ako bilo što prodajete na blogu, morate imati stranice kao što su „kontakt“, “pravila privatnosti”, “uvjeti korištenja” i “odricanje od odgovornosti”. Na taj način posjetitelji će Vas doživjeti kao profesionalca, a ne kao nekakvog spammera koji samo želi doći do njihova maila i brže bolje im uvaljati proizvod. Jednako tako, na taj način štitite i sebe od eventualnih pritužbi.

4. Budite osobni i simpatični

Pokušajte komunicirati sa svojim čitateljima jednako kao što komunicirate sa svojim prijateljima ili obitelji dok sjedite primjerice u dnevnom boravku i ispijate kavicu ili čaj. Nastojte uvijek u Vaše članke i odgovore na pitanja ubaciti dozu simpatičnosti i humora, pritom zadržavajući profesionalnost.

Ljudi se vole povezivati sa ljudima koji su im simpatični. A ako im pritom pružite korisne informacije, te kvalitetne proizvode koje oni potražuju, odgovor na pitanje kako izgraditi povjerenje i autoritet nameće se sam po sebi.

Onoga trenutka kada čitatelj kupi neki proizvod sa Vašeg bloga ili web stranice on tada postaje i Vaš potencijalni budući kupac ili klijent.

Zapamtite, zadovoljan kupac je najbolji kupac!

P.S. Doživotni pasivni prihod možete početi ostvarivati već danas ako kliknete na link s početka ove rečenice. Link će Vas odvesti na stranicu gdje ćete dobiti sve relevantne informacije direktno na Vaš e-mail. Bit će mi veliko zadovoljstvo pomoći Vam da ostvarite veliki uspjeh.

 

Comments 2

  1. Pingback: Kako Povećati Promet na Web Stranicu i Blog na 70 Načina

  2. Pingback: Kako Zaraditi Novac Preko Interneta? Najdetaljniji vodič na internetu!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *