Kako napraviti profil na Pinterestu?

Pinterest je najbrže rastuća društvena mreža sa ogromnim mogućnostima za promidžbu web stranica i blogova. Kako sam primijetio, mali je broj ljudi koji ju koristi na našim prostorima a to je velika šteta. U nastavku teksta pročitajte detaljna uputstva na temu kako napraviti profil na Pinterestu…

Kako napraviti profil na Pinterestu?

Slijedite niže navedenih devet jednostavnih koraka…

1.) Posjetite Pinterest stranicu

Otiđite na www.pinterest.com i otvoriti će vam se stranica kako je prikazano na slici ispod.

kako napraviti profil na pinterestu

2.) Kliknite Sign Up with email ili Facebook

Prema vlastitoj želji odaberite opciju preko koje ćete se registrirati.

3.) Unesite tražene podatke i kliknite na Sign Up

Ako ste odabrali registraciju preko emaila i Vašu lozinku, kliknite na crveni Sing up gumb.

4.) Kliknite Next

2

5.) Odaberite 5 interesnih područja 

Odaberite područja koja vas najviše interesiraju. Kasnije ih možete mijenjati i dodavati ako budete željeli.

3

6.) Odaberite koga želite slijediti…

Neki od Vaših Facebook ili Twitter prijatelja sigurno već koriste Pinterest. Kliknite gumb “Find facebook friends” i “Find twitter followeers” da ih pronađete na Pinterestu. Vaši prijatelji dobit će obavijest o tome te će vas početi slijediti.

4

 

7.) Instalirajte Pinterest browser gumb

6

Ako koristite Google Chrome browser kliknite na gumb “Get it now”. Ovaj dodatak za Chrome je super jednostavno rješenje ukoliko želite podijeliti zanimljiv sadržaj sa neke web stranice ili bloga na svom Pinterest profilu. Jednostavno kliknete na Pinterest ikonu i kliknete na Pin it gumb da podijelite sadržaj. 

8.) Kliknite konfirmacijski link koji vam je poslan na mail

Jednostavno kliknite gumb Confirm Your Email kako biste dovršili proces registracije.

9

9.) Uredite svoj profil

Kliknite na ime profila pa potom na Edit profile i mali kotačić pa onda na account settings gdje ispunite sva tražena polja.

Kako dalje?

Sada kada ste uspješno uredili svoj profil vrijeme je da vas upoznam sa dvije najosnovnije značajke Pinteresta. To su kreiranje novog pina i kreiranje novog boarda.

Kako kreirati novi pin?

Kliknite na + u donjem desnu kutu ekrana te odaberite između opcija Upload a Pin ili Pin from a Website. Prva navedena opcija koristi se kada želite objaviti sliku po vlastitom izboru, dok se druga koristi kada želite objaviti pin sa neke web stranice. Ako imate svoj blog bilo bi više nego poželjno da svaki objavljeni članak pinate na Pinterestu, baš kao što to činite i na drugim društvenim mrežama.

12

Kako kreirati novi board?

Kliknite na create board kao na slici.

13

Ispunite tražene podatke gdje su Name i Description najvažnija poglavlja. U name unesite naziv boarda odnosno specifične teme o kojoj će biti riječ. U description detaljno opišite o čemu se u biti tu radi. Odaberite kategoriju koja je najprikladnija vašoj tematici, kliknite na create board i to je to…

Vjerujem da vam je ovaj članak pomogao odgovoriti na pitanje kako napraviti profil na Pinterestu. Podijelite ga sa svojim prijateljima i pomozite i njima da počnu koristiti Pinterest.

 

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *