Kako optimizirati blog postove

Kako Optimizirati Blog Postove?

SEO optimizacija je vrlo zahtjevan, dugoročan i poprilično kompliciran proces. Promjene su dosta česte tako da je potrebno non stop biti u tijeku događanja što doista nije baš jednostavna zadaća…

Kako Optimizirati Blog Postove?

Kako optimizirati blog postove

Kako optimizirati blog postove vrlo je traženo pitanje među webmasterima. Naravno, to je potpuno normalno i logično budući da se svi mi borimo za svoje mjesto pod suncem na internetskom tržištu.

Osobno nisam SEO stručnjak, ali ipak sam neke stvari naučio sljedeći uputstva SEO stručnjaka, te sam ih odlučio podijeliti sa vama u današnjem članku. Slijedi 6 jednostavnih metoda za optimiziranje postova.

1. Istraživanje ključnih riječi

Prije nego što počnete o nečemu pisati, trebate istražiti ključne riječi koje se pretražuju na internetu kako ne biste pisali o nečemu što gotovo nitko da i ne traži.

Istraživanje ključnih riječi zna biti poprilično zamoran proces, ali se mora obaviti ukoliko želite da Vaš blog netko pronađe i pročita Vaš članak.

2. Fokus na ključne riječi sa malom konkurencijom

Što je veća konkurencija, veća je vjerojatnost da ju nećete pobijediti, te da gotovo nitko neće pročitati Vaš članak. Ne gubite vrijeme na to da se ubijate od seo-a da biste došli u vrh rezultata pretrage za neku ključnu riječ ili frazu. Nema smisla, radije se fokusirajte na one ključne riječi s manjom konkurencijom, budući vam to može donijeti mnogo veći broj posjetitelja. 

Cilj je pronaći brojku između 2000 i 15000 tisuća rezultata pretraživanja kada ključnu riječ ili frazu u Google utipkate sa navodnicima. Što je brojka veća, to je i konkurencija veća. Ne biste vjerovali koliko odličnih long tail ključnih fraza možete pronaći a da nemaju više od 15000 rezultata, odnosno da konkurencija nije prevelika i nepobjediva.

Da biste to otkrili, trebate pomno istraživati. Postoje besplatni alati poput Google Keyword Plannera, WorldTrackera i mnogi drugi. Naravno, postoje i plaćeni softveri ili pluginovi koji olakšavaju posao.

3. Odaberite glavnu ključnu riječ ili frazu oko koje ćete napisati članak

Kada tražite ključnu riječ ili frazu sa malom konkurencijom, uvijek vodite računa o tome da ima minimalno 2000 mjesečnih pretraživanja. Kada pronađete ono što tražite, napišite blog članak o tome ili neki od svojih ranijih članaka preuredite da cilja ključnu riječ ili frazu koju ste istraživanjem pronašli da nema veliku konkurenciju. Pazite da ključne riječi ili fraze budu uvijek usko povezane sa temom vašeg bloga i da članak  koji napišete bude uistinu kvalitetan.

4. Uključite glavnu ključnu riječ u naslov i title tag

Pokušajte glavnu ključnu riječ smjestiti što bliže početku naslova. Ako postoji mogućnost, najbolje bi bilo započeti naslov sa ključnom riječi ili ključnom frazom. Isto vrijedi i za title tag, koji ne mora biti identičan kao i naslov članka, ali mora sadržavati glavnu ključnu riječ.

Ponovite ključnu riječ i ključne fraze kroz članak nekoliko puta i na nekoliko mjesta, kao što su prvi paragraf teksta i H2 tag.

5. Koristite glavnu ključnu riječ u Meta description tagu

Meta description dosta je bitan faktor, a mnogi ga, u pravilu iz neznanja zanemaruju. Opis članka Googleu daje do znanja o čemu se radi u članku. Stoga je jako bitno da ne propustite ubaciti glavnu ključnu riječ za koju želite rangirati u meta opis.

To vam neće pomoći u rankingu, ali može ljude potaknuti da kliknu na vaš članak budući da će Google ključnu riječ boldati u rezultatima pretrage.

6. Pronađite relevantne slike i ubacite ih u članak

Ako pišete članak o recimo njemačkim ovčarima, bilo bi glupo da stavite sliku(e) irskog setera, zar ne? Uvijek nastojte u vaše članke stavljati relavantne slike, pogotovo ako je riječ o temi kao iz primjera. U alt tag uvijek stavite glavnu ključnu riječ, a ako imate više slika u članku, koristite različite alt tagove.Nije preporučljivo dupliciranje alt tagova.

P.S. Doživotni pasivni prihod možete početi ostvarivati već danas ako kliknete na link s početka ove rečenice. Link će Vas odvesti na stranicu gdje ćete dobiti sve relevantne informacije direktno na Vaš e-mail. Bit će mi veliko zadovoljstvo pomoći Vam da ostvarite veliki uspjeh.

 

Comments 1

  1. Pingback: Kako Povećati Promet na Web Stranicu i Blog na 70 Načina

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *