Kako povećati broj posjeta na blogu

Saznajte kako povećati broj posjeta na bloigu ili web stranici potpuno besplatnim metodama

KLIKNITE OVDJE I PREUZMITE BESPLATNI PDF PRIRUČNIK “KAKO POVEĆATI PROMET PREMA BLOGU NA 71 NAČIN”

Jedno od najčešće postavljenih pitanja u blogerskom svijetu jest kako povećati broj posjeta na blogu. Naravno, kao i kod svakog drugog posla, tako i kod bloganja, najvažnija stvar je promet, jer bez prometa nema ni profita. Trebate uvijek imati na umu da posjetitelji neće sami od sebe ničim izazvani doći baš na Vaš blog. Vaš je zadatak da ih tamo dovedete, a kako ćete to učiniti potpuno besplatnim metodama saznat ćete kada pročitate tekst koji slijedi.

Kako Povećati Broj Posjeta Na Blogu

Skrolajte prema dolje da biste pročitali 10 korisnih savjeta o tome kako povećati broj posjeta na blogu…

kako povećati broj posjeta na blogu

1. Gost postovi

Najpopularniji način za povećanje posjećenosti bloga u današnje vrijeme je tzv. “guest blogging” odnosno gost postovi. Što to znači?  To znači da Vaše postove objavljujete na drugim blogovima ili web stranicama, a sve u zamjenu za backlink prema Vašem blogu.

Naravno, podrazumijeva se da ćete potražiti blogove čija je tematika srodna Vašem blogu. Na našim prostorima ova taktika dovođenja prometa je još uvijek u povojima, što i nije nekakvo čudo s obzirom da mi u svemu kaskamo za naprednim svijetom. No, ako imate blog ili web stranicu na engleskom jeziku, bez problema ćete naći blogove koji nude ovakvu vrstu razmjene linkova.

SAVJET: Dovoljno je da u Google tražilicu utipkate pojmove “guest blogging”, “guest posting”, “write for us” i sl. Možete pokušati i na hrvatskom jeziku, utipkajte “pišite za nas” . Samo na kraju dodajte vašu nišu.

Npr. “write for us + internet marketing” i Google će vam izlistati hrpu stranica koje koriste guest blogging. Sljedeći zadatak je da pročitate uvjeta guest blogginga i ako ste zainteresirani, kontaktirajte webmastera za daljnje informacije.

2. Forumi

Forumi su također potencijalno odličan izvor prometa za Vaš blog. Pronađite popularne i dobro posjećene forume u Vašoj niši, registrirajte se sa svojim korisničkim imenom i lozinkom i počnite pisati postove po forumima. Prije nego što počnete objavljivati postove i sudjelovati u radu foruma dobro proučite

pravila foruma. Ono što je za Vas bitno jest to da li forum dozvoljava da u potpis stavite link prema Vašem blogu ili web stranici.

Većina ih dozvoljava, ali postoje i mnogi forumi koji ne dozvoljavaju stavljanje potpisa u Vašem profilu. Kada pronađete forum koji dozvoljava stavljanje potpisa u profil, možete se registrirati i započeti s radom. Moram Vam napomenuti da je ovo jedan od dugotrajnijih načina za povećanje broja posjeta na blogu, ali dugoročno je itekako isplativ jer forumi gotovo u pravilu broje jako veliki broj registriranih članova.

SAVJET: Nipošto nemojte direktno promovirati Vaš blog ili web stranicu jer će to u pravilu završiti trajnom suspenzijom Vašeg korisničkog računa. Pokušajte pisati na način da ostalim članovima foruma pomognete riješiti neki problem koji oni imaju. Nastojte se predstaviti kao ekspert u Vašoj niši i rezultati neće izostati.

3. Komentiranje na blogovima

Ostavljanje komentara na drugim blogovima iz Vaše niše također može donijeti određeni promet prema Vašem blogu. Princip je vrlo sličan kao i kod postanja na forumima. Izbjegavajte pisati beskorisne komentare tipa “super članak”, “zanimljivo napisano” itd.jer vam ih gotovo niti jedan ozbiljan webmaster neće odobriti. Čak ako se i nađe neki webmaster koji će propustiti takav komentar to Vam neće biti od prevelike pomoći. Naprotiv, u očima ostalih posjetitelja ispast ćete spamer i nitko vas neće doživljavati ozbiljno.

SAVJET: Kada ostavljate komentar na nečijem blogu nastojte biti konkretni i razumljivi. Potrudite se iznijeti vlastito mišljenje o članku koji ste upravo pročitali. 

4. Artikl marketing

Artikl marketing još je jedan način kako povećati broj posjeta na blogu koji nažalost nije previše zastupljen na našim prostorima. Postoje neke stranice na našem jeziku, ali one vam neće donijeti značajniji promet. Vani je ovakav način dovođenja posjetitelja mnogo zastupljeniji i popularniji. 

Ako imate blog ili web stranicu na engleskom jeziku artikl marketing Vam može značajno povećati promet. Neki od najpoznatijih artikl marketing direktorija su Ezine Articles, Hub Pages i Squidoo. Sve su to stranice koje imaju ogromnu posjećenost tako da se objavljivanjem Vaših članaka na ovim stranicama predstavljate ogromnom broju ljudi.

SAVJET: Budite profesionalni. Niti jedan od artikl marketing direktorija neće objaviti Vaš članak ako ne zadovoljava minimalne uvjete objavljivanja. Posebnu pozornost potrebno je obratiti na gramatiku i pravopis stoga obavezno koristite grammar and spell checker. 

Imajte na umu da potencijalno možete dobiti iznimno veliki broj posjetitelja prema Vašem blogu stoga se potrudite pisati poput pravog eksperta. Morate ljudima pokazati da znate o čemu govorite. Kada to uspijete posjećenost Vašeg bloga može narasti do neba.

5. Intervjui

Još jedna vrlo korisna metoda kako da povećate broj posjeta koju koriste mnogi blogeri. Međutim, vrlo teško ostvariva za početnike. Riječ je o tome da Vas drugi blogeri žele intervjuirati i intervju s Vama objaviti na svom vlastitom blogu ili web stranici. Do te točke je prilično teško doći, ali nije nemoguće ako se dovoljno potrudite i ako uspijete steći reputaciju eksperta u onom području o kojem govorite na Vašem blogu.

SAVJET: Povećavajte posjećenost Vašeg bloga pisanjem unikatnih i kvalitetnih članaka čime ćete usput steći i reputaciju eskperta te autoritet među čitateljima i drugim blogerima. Više o tome kako napisati članak i kako odabrati naslov članka pročitajte klikom na linkove.

6. Video tutorijali

Želite li napraviti još korak više u promociji Vašeg bloga, počnite kreirati video uratke. Ne trebate snimati dugometražne filmove, dovoljno je da napravite seriju kratkih filmova u kojima osobno objašnjavate kako nešto učiniti. Ponekad i samo jedan video može biti dovoljan za rapidno povećanje prometa.

7. Besplatni tečajevi

Mnogi iskusni blogeri koriste ovu metodu kako bi povećali broj posjeta na blogu. Vjerojatno ste to već vidjeli na internetu. Radi se o tome da se besplatnim poklonom korisnika privuče da se upiše na mailing listu autora bloga. Na ovaj način možete prikupiti pregršt potpuno besplatnog materijala koji će Vam uvelike pomoći da zaradite novac na internetu. Besplatni pokloni su u pravilu vrijedne e-knjige ili video materijal, a u posljednje vrijeme sve je više blogera koji svojim pretplatnicima poklanjaju premium wordpress pluginove. 

SAVJET: Dobro pripazite da napišete kvalitetan tutorijal, tečaj, izvještaj itd.,  budući da će to biti sredstvo s kojim ćete privlačiti klijente. Cilj je napraviti kvalitetan tečaj koji će korisniku biti od koristi i koji će korisnik biti spreman podijeliti s drugima. Vaš tečaj možete također uploadati i na neke online servise kao što je Scribd kako biste ga dodatno popularizirali.

8. SEO optimizacija

Nipošto nemojte zaboraviti on page i off page SEO optimizaciju. Prije objavljivanja članaka pomno istražite ključne riječi i ključne pojmove za koje kanite konkurirati na tražilicama. Koristite isključivo relevantne ključne riječi i ključne pojmove. Google vrlo često mijenja algoritam stoga nastojte pratiti promjene te se ponašajte u skladu s istima. Svakako imajte na umu da Google voli kvalitetan i unikatan sadržaj.

9. Društvene mreže 

Vaše profile na društvenim mrežama, kao i fan stranice, također možete iskoristiti kako biste povećali broj posjeta Vašeg bloga. Čak štoviše, one mogu biti ubojiti izvor prometa pod uvjetom da znate što radite. Ako ste registrirani na Facebook, sigurno ste naletjeli na neke fan stranice koje broje preko 100 i više tisuća fanova. Možda Vam se sada čini da Vi tako nešto ne možete postići, ali nemojte sumnjati u sebe, sve što mogu učniti drugi možete i Vi uz maksimalnu ozbiljnost i zalaganje.

Twitter je također vrlo popularna društvena mreža, posebice u USA tako da svakako trebate otvoriti Twitter profil, ako kojim slučajem već to niste učinili. Tu su još i Google +, Tagged, Pinterest, LinkedIn i mnoge druge društvene mreže koje također mogu biti ozbiljan izvor posjeta ka Vašem blogu.

10. Yahoo Answers

Yahoo Answers servis je na kojem korisnici interneta postavljaju pitanja na koja ne mogu pronaći odgovor. Možete se besplatno registrirati na ovaj servis i odgovarati na pitanja korisnika, međutim morate biti vrlo oprezni prilikom postavljanja linkova. Ovo je dosta iscrpljujuća metoda o tome kako povećati broj posjeta, ali svakako nije na odmet da ju isprobate. Pogotovo ako imate viška slobodnog vremena. 

Kako povećati broj posjeta na blogu: Zaključak

Upravo ste pročitali 10 savjeta o tome kako povećati broj posjeta na blogu ili na web stranici. Znam da se vjerojatno čini komplicirano, a vjerujte mi, također iziskuje mnogo vremena i truda. No, u konačnici se itekako isplati, a to je ipak najvažnije od svega.

P.S. Želite li zarađivati uz pomoć našeg jedinstvenog modela?

Ovisno čiji ste državljanin, kliknite na link ispod, ispunite tražene podatke i kontaktirajte nas bez oklijevanja kako bismo vam mogli biti na usluzi. Hvala na povjerenju!

Hrvatska: Registriraj se ovdje!

Bosna i Hercegovina: Registriraj se ovdje!

Srbija: Registriraj se ovdje!

Comments 5

 1. Pingback: Kako Pronaći Referale Za Online Poslove Kojima se Bavite? 11 Metoda...

 2. Branislav

  Lep članak ili post, kao ko više voli. Svaka čast autoru na dobro napisanom članku, složio bih se predhodnim komentarom.
  Isto tako bih dodao da dobro napisan članak, razumljiv, lepo uređen kao što je ovaj i zanimljiv mogu da povećaju posećenost.

  Naravno pretplate na blog – članke kao i aktvni blog sa uvek svežim člancima, ispravi me ako grešim.

  Odličan blog i mnogo uspeha.

  1. Post
   Author
   Bernard

   Branislave, hvala na lijepim riječima i željama. Nemam što ispravljati, sve ste točno rekli. Svako dobro i puno uspjeha i Vama.

 3. Post
  Author
  Bernard

  Da, slažem se za Pinterest, njegova popularnost raste iz dana u dan te ima ogroman potencijal. Istina, ovi savjeti vrijede uglavnom za stranice na engleskom jeziku, ali doći će vrijeme kada će vrijediti i za naše tržište. Primjerice, gost postovi su iznimno popularni vani, a kod nas možeš na prste jedne ruke izbrojati takve stranice. I to sam puno rekao. SEO je nauka, definitivno najvažniji segment u ovoj cijeloj priči jer nema blogera koji ne želi prvu poziciju na Googleu i hrpu besplatnih posjeta, ali ujedno je i najteži te najdugotrajniji, pogotovo za nekoga tko tek počinje blogati, a želi dobivati posjetu što je moguće ranije.
  Što se videa tiče, tu je sve jasno, Google ih voli i kao što si rekao čest je slučaj da se video nalazi na prvom mjestu pretrage za određenu traženu ključnu riječ.
  Zahvaljujem na pohvalama za napisani članak, kao i na vremenu odvojenom za čitanje istoga te ostavljanje komentara.

 4. Kruno

  Napisao si odličan članak a ja bih još dodao Pinterest.Com koji je sve popularniji i preko kojeg također možemo dovesti veliki broj posjetioca.

  Nažalost većina ovog što si naveo može koristiti samo ako su nam stranice na Engleskom jeziku. Kod nas možeš dovesti posjetioce ako komentiraš na nekom blogu, forumu ili sa Facebook-a pa kad zbrojiš broj posjete i vrijeme za komentiranje – pitanje je dali se isplati 🙂

  Osobno ne komentiram mnogo osim kad naletim na odlične članke kao što su tvoji.

  Osobno preporučam dobru on-page SEO optimizaciju jer su nam najvažniji oni koji su u Google tražilicu upisali naše ključne riječi ili fraze. Važna je i off-page ali ne više kao prije jer nam je naš Google sve pametniji 😉

  Spomenuo si video i tu se potpuno slažem jer prilikom pretrage nam Google uvjek ponudi nekoliko videa sa YouTube koji u naslovu i opisu imaju tražene ključne riječi.

  Nastavi pisati ovako dobre članke a ja ću vrlo rado ostaviti svoj komentar

Odgovori