HomeInternet Zarada

Najprodavaniji proizvodi na Ebayu

Najprodavaniji proizvodi na Ebayu

Želio bih naučiti više o...

View Results

Loading ... Loading ...

Najprodavaniji proizvodi na Ebayu tema je o kojoj govorim u današnjem članku. Ebay je najveća i najpopularnija svjetska aukcijska web stranica sa preko 750 milijuna registriranih korisnika koji iz sata u sat, iz minute u minutu kupuju i prodaju proizvode preko Ebaya.

Stoga nimalo ne čudi činjenica da mnogi ljudi diljem svijeta žive ili pokušavaju živjeti od prodaje proizvoda  na Ebayu. Neki su više, a neki manje uspješni u tome, ali svi mi koji plivamo u tim vodama imamo zajednički cilj komu je ime zarada na internetu!

To je ono što nas drži budnima, što nas motivira na učenje i stjecanje novih znanja i vještina, u konačnici, na rad. Trebate imati na umu da je prodavanje proizvoda na Ebayu izuzetno zahtjevan i ozbiljan, nimalo lagan posao.

Najprodavaniji proizvodi na Ebayu

Koji su najprodavaniji Ebay proizvodi? Ovo je pitanje svih pitanja. Svatko tko se odluči baviti bilo prodajom bilo preprodajom proizvoda na Ebayu sigurno će si prije ili kasnije postaviti ovo pitanje. To je potpuno normalno, jer nitko ne želi prodavati proizvode za koje nema potražnje, samim time niti zarade.

Postoji nekoliko mogućnosti pomoću kojih možemo pronaći koji su to najprodavaniji proizvodi na Ebayu, odnosno najtraženiji proizvodi na Ebayu. Jer, oni koji su najtraženiji, u pravilu su i najprodavaniji. A što mislite, koji bi to proizvodi mogli biti visoko traženi, odnosno koji su to najtraženiji Ebay proizvodi?

Odgovor je u biti vrlo jednostavan i logičan s obzirom na vrijeme u kojemu živimo. Riječ je, pogađate,o elektroničkim proizvodima. Elektronički proizvodi su najprodavaniji proizvodi na eBayu. Tablet, Samsung Galaxy Note, Macbook Pro, Kindle Fire, iPod, iPad, iPhone, Blackberry, Android tablet i sl. su najtraženiji proizvodi na Ebayu.


Gdje pronaći najprodavanije proizvode na eBayu?

Kao što sam već ranije rekao, postoje razne mogućnosti da pronađete koji su najprodavaniji proizvodi na eBayu.  Neke od njih možete pronaći na službenoj Ebay Top Products stranici, a nekoliko resursa ću vam otkriti u sljedećim recima. Osim toga, postoje razni pluginovi koje možete instalirati na svoje računalo, a koji će vam mnogo olakšati Ebay pretragu.

1.) Watchcount – ovo je “must have” stranica za sve koji se bave prodajom, preprodajom ili kupnjom na Ebayu. Stranica nudi fantastične mogućnosti pretrage po ključnim riječima i kategorijama proizvoda kao što su:

 • najpopularniji proizvodi
 • proizvodi sa najviše bidova
 • proizvodi sa najviše pregleda
 • napredna pretraga najtraženijih proizvoda
 • aukcije bez bidova koje uskoro završavaju
 • Ebay daily deals

Pomoću ove stranice u mnogo slučajeva sam uspio izbidati proizvode visoke vrijednosti po znatno povoljnoj cijeni. Sama stranica je iznimno jednostavna i lagana za korištenje u što ćete se i sami uvjeriti. Preporučujem da ju obavezno spremite na sigurno.

2.) Last Minute Auction – također odlična stranica za pomoć prilikom pretraživanja Ebay proizvoda. Već sam naziv otkriva da se radi o stranici koja prikazuje aukcije koje uskoro završavaju. Stranica prikazuje koliko je vremena još ostalo do završetka pojedine aukcije, kolika je trenutna cijena, koliko trenutno ima bidova i koliki je iznos shippinga odnosno dostave. Odlična stvar je što proizvode možete selektirati po kategorijama koje vas zanimaju. Za moj ukus stranica je pomalo nepregledna, ali je uprkos tome iznimno korisna.

3.) eBay Tab – ebay Tab je aplikacija za korisnike Google Chrome web preglednika koja radi na vrlo jednostavnom principu. Upišete ključnu riječ, odaberete cjenovni rang, želite li novi ili rabljeni proizvod i želite li proizvode na aukciji ili sa “kupi odmah” opcijom. Osim toga, proizvode možete sortirati od najniže prema najvišoj cijeni i obrnuto, a imate mogućnost i naprednih postavki kao što su država u koju se dostavlja proizvod, odabir valute i Ebay domene te bidovni rang.

Kako to otprilike izgleda, pogledajte na slici ispod…

najprodavaniji proizvodi na ebayu

Što činiti nakon što pronađete najprodavanije proizvode na ebayu?


Prva stvar koju biste trebali učiniti jest razmisliti o tome kako da dođete u posjed nekoga od najprodavanijih proizvoda na Ebayu. Naravno, pod uvjetom da iste već ne posjedujete. Postoje razne varijante i kombinacije kako doći do njih, a jedna od njih nije kupovina preko Ebaya!

Nemojte pokušavati kupovati elektroničke proizvode na Ebayu te ih kasnije preprodavati opet na Ebayu jer ćete vrlo brzo dospjeti na crnu listu, a onda od daljnjeg posla neće biti ništa.

Kako nabaviti najprodavanije ebay proizvode?

To je vrlo kompleksna stvar i rijetki u tome mogu uspjeti. Prvi i osnovni problem jest što elektronički proizvodi nisu jeftini i ako niste baš pri novcu, nećete nikako moći doći u mogućnost da ih posjedujete. Ali, ima rješenja i za taj problem. Četiri su mogućnosti kako da ipak dođete do njih…

1.) Direktan kontakt sa proizvođačem – ukoliko imate firmu, možete stupiti u direktan kontakt s proizvođačem. Što bliže mu se uspijete približiti, to ćete jeftinije platiti za njegove proizvode.

2.) Potražite posrednika – u ovom slučaju cilj je pronaći veletrgovca od kojega ćete robu kupiti po najnižoj mogućoj cijeni, da biste ju kasnije preprodali na Ebayu po nešto višoj cijeni. Primjerice, naručite li lot od 1000, 10,000 ili više komada nekog proizvoda po cijeni ostvarit ćete vrlo značajan popust. Što je vaša narudžba veća, cijena primjerka proizvoda je niža. Ovdje glavnu riječ ima uvoz iz Kine, tako da vam preporučujem da počnite učiti kineski. Šalim se, naravno.

3.) Direktan kontakt sa prodavateljem – Pronađite na ebayu korisnike koji prodaju robu koja vas zanima te ih direktno kontaktirajte. Pošaljite im upit da li postoji mogućnost da Vi za njih preprodajete robu na ebayu, naravno, uz određenu proviziju.

4.) Freelancer – registrirajte se na Freelanceru, uredite svoj profil i svoje vještine, te bidajte samo one ponuđene poslove koji se odnose na Ebay prodaju. Vjerujte, ima ih mnogo. Obratite pozornost na to da što kvalitetnije uredite profil, nemojte to uraditi površno. S profi profilom povećavate šanse da Vas poslodovac odabere za obavljanje posla.

Ovaj način najlakši je za početnike, a bez problema ga mogu raditi i fizičke osobe. Iako, moram to reći, morate imati solidan ebay seller feedback (minimum 10 feedbacka kao seller) da biste se mogli nadati ovakvom načinu suradnje.

Najprodavaniji proizvodi na ebayu: Zaključak

Napominjem da trebate imati otvoren PayPal račun, bilo da ste kupac, bilo da ste prodavatelj. Svoje Ebay i PayPal accounte podesite kao business accounte.

Uvijek vodite računa o tome da prodanu robu isporučujete na vrijeme i da se pridržavate uvjeta koje ste postavili u aukciji. Nemojte mijenjati uvjete aukcije kada ih jednom postavite. Nastojte odgovarati na upite potencijalnih kupaca u što moguće kraćem vremenskom roku.

Također, poštujte Ebay uvjete korištenja. Ako ste pročitali tekst do kraja jasno vam je da su najprodavaniji proizvodi na Ebayu elektronički proizvodi. Samim time, jasno Vam je gdje ćete i kako kao prodavatelj krenuti u svoju Ebay avanturu.

Kako prodavati na ebayu saznajte klikom na link.

Bernard Matić

Bernard Matić osnivač je, autor i urednik bloga Internet Posao. Cilj Internet Posao bloga je pomoći početnicima da se upoznaju s načinima zarade na internetu, te međusobna razmjena iskustava i informacija sa drugim blogerima. Bernardov osobni cilj je izgraditi internet posao do točke kada će mu to postati osnovni posao, a na najboljem je putu da to i ostvari.
Ako Vam se sviđa Internet Posao blog možete se besplatno prijaviti na NEWSLETTER te tako direktno na email dobivati najvrednije informacije u vezi internet poslova kako biste redovito pratili nove članke.
Također, ako želite, možete se sa Bernardom povezati na društvenim mrežama klikom na ikone.

Latest posts by Bernard Matić (see all)

Comments (19)

 • Postovani,interesuje me kakao poceti sa prodajom na ebayu.Korak po korak od same registracije na ebayu i paypali,nacinu slanja…do isplate na moj bankovni racun.Unapred hvala.

  Reply
  • Poštovani,
   Unutar ovoga članka imate link “kako prodavati na ebayu” koji vodi na članak u kojemu je opisano to što tražite.
   Lijep pozdrav.
   Bernard

   Reply
 • da li mi mozete poslati link sa hrvatskim proizvodima?

  Reply
 • Poštovani,

  interesira me kako početi s prodajom na ebayu. Korak po korak – od same registracije na ebayu i pay palu… do isplate na moj bankovni račun.

  S poštovanjem! Hvala!,

  Josip

  Reply
 • Poštovani,

  interesira me kako početi s prodajom na ebayu. Korak po korak – od same registracije na ebayu i pay palu… do isplate na moj bankovni račun.

  S poštovanjem,
  leona

  Reply
 • Postovani,
  Bila bih Vam zahvalna da i meni na mail proslijedite upute za prodaju na e-bayu. Zahvaljujem!

  Reply
 • Postovani,
  Mene također zanima prodaja putem ebaya. Vec duze vrijeme kupujem putem ebaya ali sad se i ja zelim baviti prodajom, i isla sam na sell item i sve uredno popunila, međutim imam problem sa shippingom, nikako ne mogu da nastimam da se proizvod ne moze poslati za USA, ali mogu nastimati da samo ide za USA i nigdje drugo, nikako ne mogu da se rijesim te opcije jer je pod crvenom zvjezdicom… Unaprijed HVALA

  Reply
 • Poštovani,

  interesira me kako početi s prodajom na ebayu. Korak po korak – od same registracije na ebayu i pay palu… do isplate na moj bankovni račun.

  S poštovanjem,
  Gordana

  Reply
  • Pozdrav Gordana. Ne znam kako niti zašto, Vaš komentar završio je u spam filteru, sasvim slučajno sam ga sada pronašao, zbog toga i odgovaram sa zakašnjenje, na čemu se iskreno ispričavam. Odgovor na Vaše pitanje poslat ću Vam na email za dan-dva budući da će biti malo poduži s obzirom da ste tražili korak po korak upute. Još jednom se ispričavam na kasnom odgovoru. Lijep pozdrav!

   Reply
  • Poštovana,
   Upute o tome kako prodavati na eBay poslane su na Vaš mail.

   Reply

Odgovori