povećanje broja posjeta na 5 načina

Povećanje Broja Posjeta na 5 načina

Povećanje broja posjeta odnosno kako dovesti promet na svoje stranice odnosno što činiti za  vjerojatno je najčešće postavljano pitanje, posebice početnicima u bloganju. Niti jedan blog, niti jedna web stranica ne može i neće preživjeti bez prometa.

Ako već imate blog, vjerujem da pratite statistiku posjećenosti i da se osjećate nekako ushićeno kada vidite da Vaš blog prima određeni promet sa tražilica, zar ne? Posebno ako prometa imate mnogo.

povećanje broja posjeta na 5 načina

5 Načina Za Povećanje Broja Posjeta Na Blogu

 

1.) Uredite svoju biografiju

Svaki vlasnik bloga trebao bi imati odlično uređenu bio sekciju, iliti stranicu „O meni“. To je jako važno jer čitatelji na taj način jednim klikom miša mogu saznati tko stoji iza bloga. Nije potrebno pisati eseje, dovoljno je da se ukratko predstavite tko ste, što ste, čime se bavite, koji je smisao i cilj Vašeg bloga, te kakve informacije nudite na njemu.

Osobno ne volim kada dođem na neki blog ili web stranicu, a na blogu nema nikakve informacije o autoru, pa čak niti kontakt forme. To je potpuno pogrešan pristup i na taj način autor zapravo gubi kredibilitet budući da odaje dojam da nešto skriva kada iza istoga ne stoji svojim imenom i prezimenom ili imenom tvrtke, obrta itd.

2.) Izbjegavajte samopromociju

Jedan od razloga zašto većina blogera ne uspijeva ostvariti zapaženije rezultate na internetu jest i sklonost hvalisanju , samopromociji te agresivno- iritantnom forsiranju svog proizvoda kao nečeg naj, naj, naj, što izaziva upravo suprotan efekt od onoga koji žele postići.

Umjesto toga, potrudite se da objavljujete što više sadržaja koji će biti od koristi Vašim čitateljima. Ako je vaš proizvod doista naj, naj, naj, onda to morate argumentirati i do u detalja objasniti čitateljima sve njegove prednosti, ali i mane.

Vrlo često dobivam emailove od ljudi koji prvi puta dođu na moj blog i odmah misle da mi mogu uvaljati muda pod bubrege“, jer eto oni kao imaju proizvod koji baš svakome, pa tako i meni treba. Naravno da se prije toga čak ne udostoje niti prolistati malo blog kako bi stekli uvid čime se ja to bavim i koji su moji interesi, a mnogi od njih čak se niti predstaviti ne udostoje .

Isto tako, ima i onih koji nude nekakav vid suradnje, a na povratne emailove ne odgovaraju. Njima je važna samopromocija, a uopće nisu svjesni da se s ovakvim pristupom zapravo antipromoviraju.Izbjegavajte takav način rada, osim ako ne želite siguran put u propast.

3.) Dodavajte “tutorijal” članke

Tutorijal članci jesu dugački članci sa 1500 i više riječi teksta. Iako možda djeluje čudno, oni zaista mogu biti odličan generator prometa. Dokaz za to su neki od najposjećenijih blogova na internetu koji gotovo redovito objavljuju ovakve članke.

S obzirom da su ti blogovi među najpopularnijima u make money online niši jasno je da treba slijediti ono što oni čine jer je dokazano da su tutorijal članci odličan način za povećanje broja posjeta na blogu ili web stranici.

4.) Dodajte poziv na akciju

Neizbježan segment svakog članka na blogu jepoziv na akcijuiliti na engleskom, „call to action“. Poziv na akciju možete koristiti na nekoliko načina, kao primjerice da potaknete čitatelje da ostave komentare, da lajkaju Vaš članak na društvenim mrežama, da se besplatno pretplate na Vaš RSS kanal ili email listu itd.

Imajte na umu da posjetitelj koji dođe na Vaš blog nema plan puta Vašeg bloga i da on zapravo ne zna što bi trebao, a što ne bi trebao činiti. Vaš je zadatak da mu „iscrtate“ put kojim treba ići i što mu je činiti. Stoga je neophodno da koristite poziv na akciju. U pravilu se poziv na akciju koristi odmah ispod članka, ali može se koristiti i u uvodnom odlomku.

5.) Dodavajte sadržaj, pa još sadržaja, pa još malo sadržaja…

Već sam ranije na blogu pisao kako na ovom koraku mnogi griješe iz razloga što ne razumiju pravo značenje dodavanje sadržaja. Naime, nema potrebe da dnevno objavljujete članak ili više njih budući da nema teorije da ćete biti u stanju objavljivati toliko mnogo kvalitetnih članaka na dvenoj ili tjednoj bazi. Posebno ako samostalno vodite i uređujete blog.

Ponekad i jedan članak tjedno može biti sasvim dovoljan za redovito ažuriranje bloga i generiranje prometa. Naravno, pod uvjetom da taj članak doista bude vrhunske kvalitete i od koristi čitateljima.

Povećanje Broja Posjeta: Zaključak

Nemojte očekivati da ćete slijedeći ovih 5 načina za povećanje broja posjeta na blogu ili web stranici preko noći postati popularni i početi dobivati na tisuće posjeta sa Google tražilice. Potrebno je da prođe dosta vremena da se uopće usvoji ovakav način rada. Međutim, jednom kada ga usvojite, s vremenom ćete primijetiti povećanje broja posjeta. U to nema sumnje.

P.S. Doživotni pasivni prihod možete početi ostvarivati već danas ako kliknete na link s početka ove rečenice. Link će Vas odvesti na stranicu gdje ćete dobiti sve relevantne informacije direktno na Vaš e-mail. Bit će mi veliko zadovoljstvo pomoći Vam da ostvarite veliki uspjeh.

 

Comments 1

  1. Pingback: Savjeti Za SEO Optimizaciju - 7 Savjeta Kako Optimizirati Blog

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *