SKRIPTA ZA ZATVARANJE RAZGOVORA

Jeste li se ikada zapitali na koji način profesionalci bez problema uključuju nove ljude u svoj network marketing biznis? Odgovor leži u činjenici da znaju način kako da ljude emocionalno uzbude odnosno da ih „natjeraju“ da sami prihvate ideju i donesu odluku o uključenju. Kako to čine?

Postavljanjem sljedećih 5 pitanja... Napominjem da dobro slušate Vašeg sugovornika. Nemojte ga prekidati. Tek kada završi sa jednim odgovorom, postavite mu drugo pitanje.

Pitanje 1: Što ti se najviše dopalo u video prezentaciji koju si pogledao?

Pitanje 2: Vidiš li sebe kako zarađuješ malo ili puno novca u ovom biznisu?

Pitanje 3: Koliko je za tebe MNOGO novca? 

Pitanje 4: Što bi učinio sa tim novcem?

Pitanje 5: Na tvom sadašnjem poslu, koliko godina bi ti trebalo da zaradiš taj iznos?

Nakon ovih pitanja Vaš sugovornik će shvatiti da na svom trenutnom poslu NIKADA neće zaraditi da ostvari ono što zaista želi u životu. Zatim odmah slijedite sa ovom rečenicom (ne smijete dozvoliti odugovlačenje, ODMAH kažite sljedeće):

Ovaj biznis model je mnogo bolja opcija za tebe. Ajmo sada zajedno izvršiti tvoju registraciju. Trebamo samo potvrditi neke informacije za što nam je potrebno 5 minuta.

Ključno je da ovu posljednu rečenicu izgovorite sa samopouzdanjem. Uzmite olovku i papir i zapišite njegove podatke kako biste ga mogli uključiti. Ili mu pošaljite link preko kojega će se uključiti.

Ključno pitanje u ovoj strategiji je pitanje broj 5. Kada ih to upitate, ljudi će shvatiti da network marketing ima više smisla i da bez network marketinga nikada neće ostvariti ono što zaista žele u životu (a na to su odgovorili u pitanju broj 4).

Vježbate ovo svakodnevno. Morate zvučati samopouzdano i iskreno. Vjerujem da su vam ovi savjeti donijeli vrijednost i znanje koje do sada niste imali. Preostaje samo da ih primijenite u praksi i rezultat ne može i neće izostati.

This is the bottom slider area. You can edit this text and also insert any element here. This is a good place if you want to put an opt-in form or a scarcity countdown.