Seo optimizacija bloga izuzetno je važan korak za svki blog.

SEO Optimizacija – 6 Korisnih Google Chrome Dodataka za SEO

SEO optimizacija web stranica je vrlo važan korak u životu svakog blogera. Osim što je vrlo važna, SEO optimizacija web stranica je i poprilično komplicirana i može proći jako mnogo vremena dok se ne probijete u vrh rezultata pretrage na Google tražilici. Doduše, postoje razni alati i dodaci koji webmasterima omogućuju da se lakše snađu prilikom optimizacije web stranica ili blogova. Neke od njih donosim Vam u današnjem članku, a odnose se na korisnike Google Chrome web preglednika.

SEO Optimizacija – google chrome dodaci

seo optimizacija

1. Seo Quake

Ovaj SEO dodatak za Google Chrome omogućuje Vam da jednim klikom miša provjerite razne elemente Vaše ili bilo koje druge web stranice ili bloga. Instalacija je veoma brza i jednostavna, te u potpunosti besplatna. Instalirajte SEO Quake klikom na link.

Prikazat će page rank, alexa rank, gustoću ključnih riječi, broj internih i eksternih linkova, who is podatke, starost domene te kompletnu dijagnostiku web stranice iz koje ćete moći vidjeti podatke o tome da li je dužina URL-a prihvatljiva ili je URL predugačak, koji je naslov stranice ili članka, meta opis i ključne riječi, H tagove i još mnoge korisne sitnice vezane za SEO optimizaciju stranice.

2. Sorezki Seo Plus

Ovaj alat prikazuje gustoću ključnih riječi, alexa rank, preporuke za SEO optimizaciju, brzinu učitavanja stranice, volumen ključnih riječi za pretraživanje, validacijska izvješća koja ukazuju na pogreške na stranici, meta oznake.

Osim toga prikazuje takoÄ‘er i parametre druÅ¡tvenih mreža, kao Å¡to su Facebook “lajkovi”, komentari ili Twitter tvitovi. Instalirajte Sorezki Seo Plus klikom na link.

3. SEO Serp Workbench 

Aplikacija koja Vam omogućuje da vrlo brzo provjerite svoju poziciju na tražilicama za određenu ključnu riječ. Osim toga, omogućuje da provjerite i pozicije konkurentskih stranica. Instalirati ju možete klikom na link SEO Serp Workbench.

4. SEO Site Tools

Dodatak fokusiran na metričke podatke koje prikazuje u šest sekcija. Tako možete vrlo brzo otkriti podatke o eksternim stranicama kao što su Alexa Rank, page rank, autoritet domene i sl. Pokazuje elemente stranice kao što su meta opis, meta ključne riječi, H tagovi, anchor tagovi i dr. SEO Site Tools možete besplatno preuzeti klikom na link.

Treća sekcija prikazuje podatke o društvenim mrežama, četvrta alate kao što su provjera kopiranog sadržaja, izgled vaše stranice u web pregledniku i sl. Peta sekcija prikazuje informacije o domeni i serveru, a u šestoj sekciji možete vidjeti prijedloge za poboljšanje seo optimizacije Vašeg bloga ili web stranice, kao što su kvantiteta linkova, title i meta tagovi, veličina stranice itd.

5. Site Trail

Site Trail je dodatak koji daje informacije o bilo kojoj web stranici. Informacije su vrlo opsežne, tako da možete otkriti analizu društvenih mreža , SEO analizu, analizu posjetitelja i prometa, procjenu vrijednosti web stranice, analizu sadržaja, linkova, hosting provajdera, domene i servera.

Instalacija i korištenje je vrlo jednostavno, kliknite na link i preuzmite Site Trail. Na bilo kojoj stranici da se nalazite samo kliknite desnu tipku miša i potom Site Trail oznaku te će Vam se za nekoliko sekundi učitati svi dostupni podaci.

6. SEO Competitor Analysis

Aplikacija koja Vam omogućuje da usporedite svoj blog sa konkurentskim blogovima te na taj način vidite koje stvari trebate poboljšati na svom blogu da biste pretekli konkurenciju. Ako želite instalirati SEO Competitor Analysis na svoje računalo, možete to učiniti jednostavnim klikom na link.

SEO optimizacija: Zaključak

Gore navedeni dodaci za korisnike Google Chrome web preglednika neće automatski optimizirati Vaš blog ili web stranicu, ali Vam mogu mnogo pomoći da bolje razumijete što je to zapravo seo optimizacija web stranica. Osim toga, mogu Vam ukazati na pogreške koje činite ili ste činili prilikom optimizacije bloga te ponuditi sugestije kako da te pogreške ispravite.

P.S. Doživotni pasivni prihod možete početi ostvarivati već danas ako kliknete na link s početka ove rečenice. Link će Vas odvesti na stranicu gdje ćete dobiti sve relevantne informacije direktno na Vaš e-mail. Bit će mi veliko zadovoljstvo pomoći Vam da ostvarite veliki uspjeh.

P.P.S. Lajkajte moju Facebook stranicu i komentirajte članak. Kontaktirajte me ako želite saznati više informacija o tome kako započeti vlastiti internacionalni biznis već danas.

 

P.P.P.S. Preuzmite poklon e-knjigu “Kako Postati Vrhunski Bloger”

Comments 1

  1. Pingback: Savjeti Za SEO Optimizaciju - 7 Savjeta Kako Optimizirati Blog

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *