što je affiliate marketing

Što je Affiliate Marketing?

KLIKNITE DA OVDJE DA PREUZMETE BESPLATNI PDF PRIRUČNIK O TOME KAKO ZARADITI NOVAC PREKO INTERNETA!

Affiliate marketing je način poslovanja putem interneta u kojem Vi, kao poslovni suradnik, bivate nagrađeni za svakog posjetitelja koji preko Vašeg affiliate linka kupi proizvod. Jednostavnije rečeno, affiliate marketing je zarađivanje novca promoviranjem proizvoda drugih tvrtki ili osoba. Za svaki proizvod koji ovim putem prodate Vi dobivate određenu proviziju. Ta provizija može iznositi čak i do 70 % po proizvodu. U affiliate marketingu provizija se isplaćuje na temelju 3 vrijednosti:

  • plaćanje po kliku (Pay Per Click)
  • plaćanje po registraciji (Pay Per Lead)
  • plaćanje po prodaji (Pay Per Sale)

Postoje neki affiliate programi koji Vas plaćaju i za Pay Per Lead i za Pay Per Sale, ali oni su dosta rijetki. Naravno, složit ćete se sa mnom da je najatraktivniji oblik affiliate marketinga plaćanje po prodaji (Pay Per Sale).

Zašto je affiliate marketing najbolji posao na internetu?

Affiliate marketing je, prema mom osobnom mišljenju i vlastitom iskustvu najbolji mogući izbor za dodatni posao na internetu. To je posao u kojemu ste Vi sami svoj vlastiti šef. Vi sami organizirate svoje radno vrijeme, Vi sami odlučujete kako ćete ili nećete nešto napraviti itd. Možda i najbolje od svega jest činjenica da svatko može raditi ovaj posao.

Još nešto jako bitno, affiliate posao je sasvim legalan internet posao i nema nikakve veze sa piramidalnim shemama ili nekakvim lancima sreće. To je posao u kojemu ovisite sami o sebi i svome radu. Nije li to pošteno i pravedno? Ja smatram da jest i zato tako jako volim affiliate posao. Znam da ću zaraditi onoliko novca koliko ga zaslužim svojim radom.

Što više radim, više ću novca zaraditi, a ne kao u nekim domaćim firmama gdje djelatnici rade “svetke i petke” za cca 2500 kuna. Također, smatram potrebnim naglasiti da affiliate marketing nije posao u kojem ćete se obogatiti preko noći. Nemojte vjerovati nikome tko Vam to kaže jer to jednostavno nije istina. U affiliate marketingu itekako je potreban mukotrpan rad.

Međutim, s vremenom će vam se taj mukotrpan rad itekako isplatiti, dok vam se rad u nekom domaćem trgovačkom lancu neće isplatiti do kraja radnog vijeka. A to je jako žalosno, zar ne? Zato ja osobno smatram da je posao na internetu odlično ulaganje u budućnost.

Zašto affiliate marketing?

Kao što smo već rekli, svatko može raditi affiliate posao. Ne trebate imati završen fakultet da biste radili ovaj posao, ne trebate imati nikakve posebne vještine (mogu Vam pomoći da stvar ubrzate), ne trebate  biti državljanin zemlje članice EU itd. Nema nikakvih ograničenja niti rizika, učlanjenje u affiliate programe i affiliate mreže je besplatno. 

Recite mi, koji još posao možete pokrenuti besplatno? S obzirom da čitate ovaj tekst Vi već posjedujete osobno računalo i internet vezu i to Vam je dovoljno za početak. Ne trebate imati svoj vlastiti proizvod (naravno da ga možete i imati), na internetu već postoji na tisuće proizvoda koje možete prodavati. Izbor je na Vama.

Već smo rekli da nema ograničenja, a to znači da se ne morate fokusirati samo na jednu temu, možete ih odabrati više i na svima zarađivati. Ključna je stvar, kažu mnogi affiliate marketeri, pronaći potrebu i ispuniti ju. Ljudi uvijek nešto traže, Vaš je zadatak da pronađete to što traže i ponudite im.

Kako naplatiti prodani proizvod?

Još jedna od prednosti koje affiliate marketing omogućuje  jest ta da Vi nemate apsolutno ništa sa naplatom ili isporukom proizvoda. Sad si sigurno mislite da je to nemoguće, jel tako? Moguće je, itekako je moguće. A tako i jest. S obzirom da ste Vi samo posrednik, svu brigu oko naplate i isporuke proizvoda vodi proizvođač. I to vas ništa ne košta! Fantastično zar ne? Vidite li sada sve prednosti bavljenja affiliate marketing poslom? 

Namjerno smo ispustili još jednu jako bitnu stvar. Znate li koju? Ajde, razmislite minutu, dvije… Ne znate? Odgovor glasi: SLOBODNO VRIJEME! Koliko ste se puta ujutro ustali spremajući se na posao gledajući Vašu djecu i suprugu(a) i poželjeli da možete cijeli dan provesti s njima?  Posao na internetu daje Vam upravo to, slobodno vrijeme kojeg ćete, kad posao postavite na autopilot imati na pretek.

No, nemojte se zavaravati da ćete odmah u početku imati pregršt slobodnog vremena. To nikako. U početku ćete morati provoditi dosta vremena za računalom.

Naravno, ovisno o Vašim sposobnostima, prije ili kasnije doći ćete na razinu kada ćete cijeli posao na internetu postaviti na autopilot sistem  i tek ćete tada uživati u slobodnom vremenu. Affiliate marketing definitivno je najbolji internet posao koji možete raditi, a koji će Vaš život promijeniti na bolje. 

P.S. Želite li zarađivati $ 121 tjedno?
Pogledajte video…

Comments 1

  1. Pingback: Affiliate Marketing Za Početnike - Najvažniji Savjeti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *